NL
Blijf
Op de
Hoogte

‘s Werelds eerste eerlijke smartphone

23 mei 2013

‘s Werelds eerste eerlijke smartphone

Fairphone®, een award winning initiatief van founder en CEO Bas van Abel en een door de Merkplaats geregistreerd merk. Bas van Abel was dinsdagavond te gast bij Pauw en Witteman. 

 

Bekijk het fragment van de Pauw en Witteman uitzending van 21 mei 2013.

 

Smartphones worden nu vaak gemaakt in slechte werkomstandig- heden met grondstoffen die op een oneerlijke manier verkregen zijn.

Missie Fairphone heeft als doel om de eerste duurzame en eerlijk geproduceerde smartphone ter wereld op de markt te brengen. Er zal worden gewerkt met conflictvrije grondstoffen uit Congo onder goede arbeidsomstandigheden. Ook zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van gerecyclede materialen.

Dit doet geen afbreuk aan het ontwerp en de functionaliteit van de smartphone. Wanneer vijfduizend mensen de telefoon hebben gekocht, wordt de eerste mobiele telefoon in productie genomen.  Verwacht wordt dat de productie dit najaar zal starten.  Bestellen kan via de website www.fairphone.com.

De Merkplaats steunt het Fairphone® initiatief.

In onze portfolio onder Duurzaamheid en Goede Doelen tref je initiatieven en organisaties die zich op dit gebied profileren.  

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!