NL
Blijf
Op de
Hoogte

Van Wonderen Stroopwafels wint doorhalingsprocedure van ex-compagnons

19 februari 2024


Van Wonderen Stroopwafels wint zaak van ex-compagnons

Van Wonderen Stroopwafels, cliënt van de Merkplaats, heeft bij het Benelux-Gerechtshof in Luxemburg een doorhalingsprocedure van zijn ex-compagnons gewonnen.

Nadat cliënt tijdens de corona pandemie failliet was gegaan maakte hij een doorstart en heropende zijn succesvolle stroopwafel winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.

Op een zeker moment werd hij door zijn ex-compagnons beschuldigd van merkinbreuk. Wat bleek? Op naam van een onduidelijke onderneming in Brussel was een aantal jaar eerder het merk Van Wonderen Stroopwafels geregistreerd. Cliënt werd gesommeerd zijn winkel te sluiten en schadevergoeding te betalen.

Op advies van de Merkplaats startte cliënt vervolgens een doorhalingsprocedure tegen het tegen hem ingeroepen merk omdat het destijds te kwader trouw was geregistreerd. Cliënt was nooit op de hoogte gebracht, laat staan dat hij toestemming had gegeven, dat het merk in 2019 werd geregistreerd.

In eerste instantie had het Benelux merkenbureau in een slecht onderbouwde beslissing het merk niet als een depot te kwader trouw gekwalificeerd. Met hulp van advocaat mr. Remco Klöters van SOLV advocaten, heeft het Benelux-Gerechtshof die beslissing nu dus van tafel geveegd en het merk toch nietig verklaard.

De ex-compagnons hadden op geen enkele wijze aangetoond dat cliënt toestemming had gegeven voor registratie van het merk op naam van een derde partij gevestigd in België. De commerciële logica van de gekozen structuur om de merkrechten te parkeren bij een derde partij was niet aangetoond volgens het Benelux-Gerechtshof.

Het merk werd nu gebruikt om cliënt tegen te werken en financieel voordeel te halen uit het voorgebruik van het merk. Dit gaat in tegen de bedoelding en opzet van het merkrecht. Te kwader trouw dus!

Een heel mooi resultaat voor cliënt die nu verder kan bouwen aan zijn succesvolle stroopwafel merk.

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!